Uppdragsgivare:

Jula AB

Område:

grafisk design, förpackningsdesign, illustration

Produkt:

förpackningar, produktlinje

Rollfördelning:

Adrian Palin; grafisk form, illustration.

Jula ville erbjuda sina kunder en enklare vardag genom att komplettera sitt sortiment inom rengöring och städ. Det innebar att ta fram ett helt nytt sortiment av regnörings-, disk- och tvättmedel, med planerad lansering under mars 2018. Vårt uppdrag bestod av att tillsammans med Jula producera en ny förpackningsdesign specifikt för kemsortimentet.

Det var viktigt att produkterna skulle utstråla rent, fräscht, miljövänligt och att de var såpass snygga att en vill ha dem framme i hemma eller på sin arbetsplats. De behövde skilja sig rejält från andra produkter på samma hylla, med sina många och starka färger. Jula efterfrågade även en handritad vintage-look. Vi löste det genom att skapa en typografibaserad design, med en stor del handritade typsnitt, så att texterna enkelt kunde redigeras om för att passa alla produkter i sortimentet. Kombinationen med enfärgade bakgrunder och mycket luft runt typografin får produkterna att känns ärliga och exklusiva – slutresultatet speglar produkternas kvalitet, med mycket värde för pengarna.

Designen skiljer sig ganska mycket från Julas övriga EMV-produkter, men återkopplar genom att använda samma typsnitt i brödtexterna som till övriga sortimentet. Tyvärr klarar inte förpackningarna våra tester för tillgänglighet när det gäller teckenstorlek och färgkombinationer, men under designprocessen kom vi i alla fall en bit på vägen.

Alla artiklar i Julas kemsortiment är tillverkade i Sverige.