Vi byggde en ny hemsida åt Make Equal

screenshots från makeequal.se i mobil och på dator


Enkel att hantera,
lätt att uppdatera

Ett viktigt behov hos Make Equal var att hemsidan skulle vara tillgänglig och användarvänlig. Vi arbetade tätt tillsammans med Make Equals grafiska formgivare när vi tog fram designen för hemsidan. Varje del av hemsidan, grafiska element och funktionalitet avvägdes noggrant och vi ville ta fram en minimalistisk design som kändes både inbjudande och professionell.

För att göra hemsidan robust och enkel att hantera byggdes den som ett WordPress-tema med skräddarsydda plugins för att utöka funktionalitet och ge administratörerna flexibilitet med egna block i redigeraren. Det var viktigt för oss att följa WordPress’ standarder för att göra hemsidan långsiktigt hållbar på en stadig grund.

Subtil animation som lyfter

Vi tog fram en subtil animation som designades i grafiska verktyg och därefter programmerades i JavaScript. Med start- och stopp-funktioner som är tillgängliga med tangentbord för att göra hela hemsidan tillgänglig enligt WCAG. Det är viktigt att varje element har en funktion och bidrar till hemsidans uttryck.

Plugins

Vi utvecklade två plugins för Make Equals specifika behov. Det ena hanterar blockredigeraren och ger Make Equals administratörer och redaktörer möjligheten att få färdigdesignade element att använda sig av när de redigerar hemsidan. Vi tog också fram ett plugin för Tipsbanken, som är en särskilt utformad del av hemsidan.

Tekniker

Vi använde oss primärt av JavaScript, PHP, ReactJS, MySQL, CSS och HTML för att skriva koden.
Utvecklare på projektet var Elliott Erking och Ellie Nordfelt.

Designprogramvara som användes i projektet var Adobe Illustrator, Adobe Premiere och Adobe XD
Designers på projektet var Adrian Palin och Ellie Nordfelt.
Projektledare: Ellie Nordfelt.

Plattform: WordPress